• -€ 15,00

Veterinair ziektekundig woordenboek

Dit boek kan beschadigd zijn en/of als recensie exemplaar gebruikt voor de boekbespreking in DIER-EN-ARTS. Als u dit product bestelt is het niet mogelijk deze na ontvangst te retourneren. Alle boeken komen rechtstreeks bij de uitgever vandaan.

BM-9789080904101
nog maar 1 stuks nog op voorraad
€ 35,78
€ 20,78 € 15,00 korting

  Verzending

Gratis verzending vanaf € 40,-

  Levering

Binnen 2 werkdagen

  Retourneren

30 dagen niet goed geld terug

In dit woordenboek worden niet alleen veel basisbegrippen uit de ziektekunde gedefinieerd, maar er worden ook, veelal korte, beschrijvingen gegeven van een groot aantal aandoeningen, vooral bij huisdieren.

Er bestaan voor de naamgeving van ziekten geen strakke richtlijnen. Vaak verwijzen de namen naar één of meer kenmerken van de ziekte. Het komt nogal eens voor, dat de naam van een ziekte betrekking heeft op slechts één aspect of uitingsvorm ervan. Het is verre van uitzonderlijk dat een naam in de loop van de tijd verandert, meestal door toegenomen kennis van en inzicht in de aard, de oorzaak en het verloop van de ziekte. Oudere namen kunnen achterhaald zijn.

Bij veel ziektenamen komen één of meer synoniemen voor. Dat komt vaak doordat verschillende namen op verschillende aspecten van de ziekte betrekking hebben. Ten behoeve van de gebruiksvriendelijkheid zijn in dit woordenboek veel synoniemen vermeld, niet alleen bij de beschrijving van de ziekten, maar ook als ingangen met vaak “zie verwijzingen”.

De voor de samenstelling van dit woordenboek vereiste kennis van de veterinaire ziektekunde is voor een groot deel verkregen tijdens de opleiding tot dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde te Utrecht en daarna tijdens een langdurige aanstelling bij het Pathologisch Instituut, later Vakgroep Pathologie, van dezelfde Faculteit. Daarnaast zijn diverse boeken en veel artikelen geraadpleegd, met name uit het Tijdschrift voor Diergeneeskunde en het Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift.

Verschenen in 2015
ISBN: 9789080904101

BM-9789080904101